3 grunner til at hekk er en god investering

19. april 2023

Våren er endelig her, og mange bruker denne tiden til å gjøre klar hagen til sommer og høst-sesongen. Våren er derfor en veldig fin tid til å få plantet ny hekk.


Hekk er en investering på flere måter; både for deg personlig, for naboene dine og som en økonomisk investering.


Her gir vi deg 3 grunner til at hekk er en god investering for ditt uterom:

1. Kan øke verdien på boligen din

En velstelt hage og hekk kan øke verdien på boligen din drastisk. Innsyn er noe av det som drar prisen på bolig ned, og ved å investere i en hekk så vet du at du får igjen for pengene på mange måter . De fleste som kjøper ny bolig ønsker seg et koselig uterområde - en bolig med et hyggelig uteområde selges for betydelig større summer enn en bolig uten.


Uteområdet, med hage og innkjøring er det første boligkjøpere og gjester ser når de kommer hjem til deg, og her kan man virkelig imponere.


Vårt viktigste tips er å bruke så mye tid og penger på hagen at du selv ønsker å være der, for da vil både gjester og potensielle kjøpere mest sannsynlig også ville det.


2. Innsyn

De fleste liker ikke å “sitte på utstilling”, men så bor vi sånn at vi ofte gjør det for det.


I Oslo-området bor folk tett, noen ganger så tett at vi føler vi nesten bor på samme tomt som naboen. Noen bor i 1.etasje i blokker og leilighetskomplekser, mens andre bor i hus og rekkehus. Felles for de fleste er at de ønsker minimalt med innsyn.


Vi vet at for eksempel leiligheter i første etasje er noe rimeligere enn de over - grunnen til dette er nettopp innsyn og mindre privatliv. På bakkeplan i nyere bygg med store vinduer er det etter vår mening altfor mye innsyn, og det kan gå utover livskvaliteten.


Det er mye fokus på store vinduer og utsyn, men man glemmer ofte at det også kommer med innsyn, - særlig når det er mørkt ute og lyst inne.


I Oslo bor rundt 73 prosent i leilighet, og mange har balkong. Her kan man også sette opp hekkeplanter som tuja i potter. Dette vil gi mindre innsyn fra naboer og er ikke i strid med reglene i de fleste borettslag.


I borettslag er det ofte regler for hvordan du kan ha det på balkongen din, og annen skjerming er ofte ikke tillatt. Å sette opp en liten hekk i potter er derfor et godt alternativ.


For de som bor i enebolig så kan innsyn komme fra overalt. Både fra veiene utenfor, og naboer. Når man først har investert i en enebolig eller et rekkehus vil man gjerne ha så mye privatliv som mulig. En hekk gjør det mulig å skape roen for seg selv uten innsyn fra omgivelsene.
3. Hekk skaper atmosfære og rom for kreativitet

Bak en hekk skapes det en atmosfære av å være en del av noe privat, og for mange er denne privatheten et annet ord for frihet.


Frihet til å sole seg på plenen uten innsyn, frihet til at barna løper rundt i vannspreder eller at sommerfesten blir skjermet fra forbipasserende. Hekker kan bidra til å lage hagen din til en liten oase, hvor man er fri fra hverdagens mas og kjas. Det føles litt tryggere bak enn hekk enn bak et gjerde, og det skaper en følelse av å være litt “zen”.


Inne bak hekken er det rom for kreativitet, og til å gjøre uterommet til noe unikt. Noen har plattinger med utemøbler og grill, mens andre velger oaser med blomster, benker og pynt. Hagene våre kan bli akkurat slik vi ønsker de, og man kan bruke tid på å designe en drømmehage. En hekk gjør på mange måter at hagen blir som et rom, med hekken som rammen.


Mange beskriver det å være i hagen som et sted hvor tiden forsvinner litt, og man bare er i nuet. Hvor man kan ha blomsterkasser og bedd. Tujahekken er for eksempel grønn hele året, og på vinteren legger snøen seg pent på den. Mange velger å ha lys i hekken, og det skaper en vakker atmosfære.


-

Vi i Vedøra både selger og planter hekken for deg, slik at du ikke trenger å gjøre noe selv. Ta kontakt på vedora.no eller på telefon 22 12 05 25.