Historien om Vedøra AS

21. november 2022

Historien om Vedøra AS

I 2018 møttes Kasper Haram og Johannes Winter Gudheim for første gang på Vippetangen i Oslo.

Den gangen jobbet Kasper med utsalg av fisk til restauranter, og Johannes drev populære “Svelehuset” på Vippa. Her skjønte de tidlig at begge to hadde en slags kremmerånd, og begynte fort å tenke ut ulike konsepter hvor de kunne drive en bedrift sammen.

Å drive med salg av ved var noe som tidlig kom på banen, og et marked som de så et spennende potensiale i.

Da høsten kom, og salget av sveler ble mindre, bestemte de seg for å skaffe seg en varebil. Denne varebilen brukte de til mye forskjellig: alt fra flyttehjelp, til frakt av varer og tjenester.

Med varebilen på plass begynte de å selge ved til folk på døra på vinteren. Kasper og Johannes reiste rund i Oslo-området, med ved og en tralle bak i bilen. Dette viste seg raskt å både være gøy og en god business-idé, og en fin start på å bygge noe større.

Det de synes var gøy, var å levere ting til folk på døra. Når de skulle finne et navn på bedriften, så klinget det godt med noe som nettopp handlet om å levere på døra.

Vedøra AS - var i gang.

Kasper og Johannes leide seg deretter et lite lager i Asker, og bestilte mer ved fra Johannes sitt hjemsted, Valdres, ned til Oslo-området. Lageret med ved ble fort utsolgt, og de skjønte fort at de trengte mer plass og fikk tak i flere containere på Filipstad.

Også all veden fra disse containerene forsvant raskt - og de bestemte seg for å investere opptjente midler i et stort og tørt lokale, som kunne holde store mengder med ved, og et sted hvor de også kunne utvide bedriften ytterligere.

Med seg på laget fikk de et knippe med hyggelige og sterke folk, som kunne bære tung ved opp til hus og leiligheter.

Et av Johannes og Kaspers viktigste mål er at de som jobber i Vedøra skal være folk man ønsker å få på døra, og bruker lang tid på å ansette folk som tar jobben med et smil.

Hittil har de fått utrolig mange gode tilbakemeldinger på dette, og har over 150 anmeldelser og 4,8 i rating på deres Google-anmeldelser.

--

Siden oppstart har Vedøras tjenester utviklet seg til mer enn ved. I dag har Vedøra 12 ansatte, og driver blant annet med ved- og juletresalg om vinteren, samt beplantning resten av året. I 2022 plantet de for eksempel over 2000 tujaer rundt om i Oslo-området.

Målet er å tilby enda flere tjenester i årene som kommer.