"Jeg fikk hjelp med å plante en thujahekk av Vedøra og ble positivt overrasket over kunnskapen, grundigheten og prisen"

Anbefales sterkt - Henrik Park

Få et uforpliktende tilbud på Thuja med planting:

1
Pris: 1900,- inkl. mva pr. kubikkmeter. Totalpris beregnes etter endt arbeid.
Kostnaden vil beregnes og legges til i pris-estimatet. Det vil være mulig å endre på dette før endelig bestilling.
Kostnaden vil beregnes og legges til i pris-estimatet. Det vil være mulig å endre på dette før endelig bestilling.
Pris for planter
Pris for arbeid
Pris for barkmull
Pris for dryppslange

Det vil tilkomme et tillegg for rigg/oppmøte. Denne er variabel og beregnes på forhånd utifra arbeidsforholdene. Alle henvendelser besvares innen 24 timer mandag til fredag.

Estimert totalpris kr
  Regn ut hvor mange planter du trenger

  Normalt sett trenger du 1 thuja pr. 30-35 cm. I tillegg anbefaler vi en sekk barkmull pr. meter med hekk, og noe ekstra dersom plantene er over en meter.

  Du trenger # thuja-planter🌲
  Vi anbefaler # sekker med barkmull.

  Velg din type thuja

  Hvorfor kjøpe Thuja hos Vedøra? Og hvor leverer dere?

  Vedøra hjelper deg i alle ledd, fra start til slutt. Våre planter er nøysomt fulgt opp fra frø til ferdig produkt av våre leverandører. Vi er stolte av å levere de produktene vi selger og streber alltid etter å gjøre hver kunde fornøyd.

  Dersom du trenger hjelp til planlegging, beplantning eller vedlikehold er vi en hjelpende hånd hele veien. Vi leverer til de fleste adresser i Oslo og Viken. Dersom vi ikke når ut til ditt postnummer får du opp en beskjed ved betaling – men du er alltid velkommen til å ta kontakt med oss.

  Å plante thuja selv er veldig lett

  Å plante en thuja-hekk er lettere enn du tror. Det er så enkelt som å grave opp jorden og putte planten ned i bakken.

  Det er alltid lurt å undersøke grunnforholdene før man begir seg ut i hagen med spade. Underlaget kan inneholde større stein, tørr og sandaktig jord eller leire. Er du heldig finner du feit og fin matjord – noe som gjør jobben enklere. Plantejord fungerer også bra. Ta kontakt med oss eller huk av ved kjøp av Thuja for å få et tilbud på jobben.

  Hvordan planter du Thjua?

  Det første som må gjøres når man planter thuja er å grave en grøft, samt fjerne tilvekster og røtter. Det kan være lurt å benytte hyssing som rettesnor om målet er en helt rett hekk. Dersom det dukker opp store steiner under grøftegravingen anbefaler vi at disse fjernes. Det anbefales at grøften er 1,5-2 ganger så bred og dyp som størrelsen på rotklumpen.

  Rotklumpen skal være 2-5 cm under bakkenivå ved ferdig resultat, så bruk høyden på rotklumpen for å beregne hvor mye barkmull du skal fylle nederst i grøften. Merk også har planten vil synke noe ned etter endt beplantning.

  Vedøra anbefaler Barkmull for å plante thuja. Barkmull består av finsortert kompostert bark som er tilsatt rikelig med naturgjødsel. For planter under 100cm beregn 1 pose (50l Barkmull) og litt mer for høyere thuja.

  Nå er det tid for å sette thujaen i jorda. I utgangspunktet bestemmer du selv hvor tett plantene skal stå. Husk at brabant vokser mer horisontalt enn smaragd og vil over tid vokse mer inn i hverandre.

  Tommelfingerregelen er 2,5-3 planter per meter. Er plantene veldig lave fra før kan du plante enda litt tettere. Pass på at du setter plantene rett og gå gjerne noen meter unna for å etterse at det blir som ønsket.

  Fyll rikelig med Barkmull på alle sider av rotklumpen slik at plantene står støtt selv om det kommer et vindkast. Tramp lett over grøften.

  NB! Husk å la klede/juten på rotklumpen forbli på ved beplantning.

  Om de forskjellige variantene

  Thuja er blitt en svært populær hekkplante i Norge de siste årene. Den vokser raskt, holder seg grønn og fin hele året. I tillegg former den en tett og jevn hekk som er ideell for å hindre innsyn. Thujaplanter kan vokse seg svært høye, i noen tilfeller helt opp til 8-12 meter.

  Det finnes forskjellige typer thuja å velge mellom – skal du ha en tett og velfrisert hekk? Eller ønsker du heller en mer naturlig og stram hekk?

   

  Thuja Brabant

  Thuja brabant er helt klart mest populære thujaplanten i norge. Den vokser vilt og raskt og kan gjerne vokse på seg 25-50 cm per år. På grunn av den ville veksten er brabant det riktige valget om du ønsker en tett hekk som skal kunne beskjæres til en bestemt form. Brabant er naturlig litt mer gulaktig i fargen enn smaragd. Den gror også kongler dersom den får for lite vann.

  Kjøp Thuja Brabant her ->

  Thuja Smaragd

  Thuja smaragd er en kjegleformet hekkplante som er pen å se på, både i hekk men også plantet individuelt og alene. Smaragd vokser mer i høyden enn i bredden og til sammenligning med brabant vokser den strammere og saktere, gjerne 15-30 cm per år. Smaragd har en dyp og mørkegrønn farge, sommer som vinter.

  Kjøp Thuja Smaragd her ->